menu
person

11:50
Виставка дитячих робіт

        З моменту вторгнення росії а територію нашої України кожен із нас живе у стані стресу та тривоги. Для наших дітей цей час дуже складний. У дітей дуже пластична психіка, що дає їм можливість пристосовуватися до довкілля набагато легше та швидше за дорослих. Так, у них часто виникають стани тривожності та невизначеності: дистанційне навчання замість звичного, початок навчання у 1 класі, перехід у середню школу, зміна навчального закладу тощо. Проте якщо дитина зростає в доброзичливій та люблячій сім’ї, вона здатна самостійно пережити ці стани – несвідомо, за допомогою малюнка, ліплення, танцю, співу, гри та навіть бігу чи стрибання.

Психологи радять  дорослим бути поруч та не залишати дітей одних, більше спілкуватися із дітьми. А також займатися якоюсь творчою діяльністю, що заспокоює, знімала стрес та допомагає відволіктися від негативних думок та приносить задоволення. 

Багато психологів радять використовувати метод Арттерапії. Що це таке?

Арттерапія – це терапія мистецтва. 

Використовуючи методи арттерапії у позаурочний час,  допомагає нашим учням проявити та висловити свої емоції, розповісти про свої мрії . Яку б тему не пропонував вчитель,  але у кожної дитини мрія одна, щоб закінчилась війна та настав мир в Україні. 

       Організувала та провела роботу з учнями та підготувала виставку дитячих робіт вчителька мистецтва та трудового навчання Микита Марія Василівна.



Переглядів: 100 | Додав: puzikivska | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar