menu
person

18:07
Леся Українка

Є люди, як свічки,-
згорають, відходять у небуття.
Є люди, як зірки,-
горять і світять все життя
Зіркою такої величини для всіх українців є поетеса Леся Українка. Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу ця людина. З не такої вже й далекої минувшини, проте вже мовби крізь серпанок легендарності, проступає до нас образ поетеси, образ ніжний і чистий.
25 лютого у Пузиківському НВК відзначили 150 річницю з дня народження Лесі Українки.
Справжнє літературно-фольклорне свято влаштували школярі разом з бібліотекарем Чайкою Ніною Яківною. Звичайний клас перетворився на літературну світлицю.
Учні розповіли про життєвий і творчий шлях поетеси, її багатогранну творчу особистість та незгасимий вогонь таланту. Школярі декламували вірші Лесі Українки, співали пісні на її слова, провели інсценізацію уривків драми-феєрії "Лісова пісня".
Про Лесю Українку можна багато цікавого розповісти і дізнатися. Бо її життя – героїчна легенда, і її творила вона, перемагаючи важку хворобу, здобуваючи знання самоосвітою і творячи для нащадків таку неповторно прекрасну поезію. Справжня донька Прометея! Тож знаймо про неї, гордімось нею, берімо все найкраще від неї!
Адміністрація навчального закладу висловлює подяку Чайці Ніні Вікторівні,
Бровку Станіславу Васильовичу та талановитим учням Пузиківського НВК.

 

Переглядів: 189 | Додав: puzikivska | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar