menu
person

17:46
«День Героїв Небесної Сотні»

11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого. У цьому документі сказано: «На підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України».

Учні Пузиківської школи зібралися 20 лютого 2017 року на виховний захід «Герої нашого часу», який провів учитель історії Олександр Сергійович Книш. Прийшли, щоб схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття. Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. Хвилина мовчання відрахувала секунди тиші, поваги, скорботи. Горіли свічки, бриніли сльози на очах усіх присутніх і учителів, і дітей. Запалену Свічку скорботи обережно передали із рук у руки кожному, хто був присутній в класі. Згадали нашого земляка, односельця Руслана Рущака, який загинув у зоні АТО в ім’я України 4 липня 2014-го…

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку стали і герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. То чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Чи можемо ми, живі, забути невинно убієнних? Можлива лише одна відповідь – Ні!

Слава Україні! Героям слава!

Переглядів: 435 | Додав: puzikivska | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar